Arctic root

Vad är arctic root

arctic root 40 tabletterArctic root är ett naturläkemedel som säljs på den svenska marknaden och som innehåller rosenrot (Rhodiola rosea). Artic root är det engelska namnet på rosenrot och är därför ett naturligt namn på ett kosttillskott baserat kring denna växt. Artic root är troligen det mest kända kosttillskottet som innehåller rosenrot men det finns flera andra såsom Rosenrot Forte och Rosenrot Plus. Samtliga dessa tre kosttillskott är bra val.

Arctic root är godkänt av läkemedelsverket som ett växtbaserat läkemedel och kan köpas på apoteket. Jag rekommenderar dock att du istället beställer naturläkemedlet online. Att göra det är både enklare och billigare. Här kan du beställa billigt och utan att behöva betala frakt.

Arctic root är tillverkad av Örtmedicinska Institutet och varje tablett innehåller 144 mg rosenrotextrakt (SHR-5). 144 mg rosenrotextrakt (SHR-5) motsvarar 500 mg rosenrot. Den rekommenderade dagliga dosen är 400-600 mg. Man kan köpa paket med 40 eller 80 tabletter.

Omdöme

Arctic root är en bra produkt som är väl värt sitt pris. När jag prövade produkten så upplevde jag ökad energi och minskad stress inom tre dagar. Det är bra att produkten är granskad och godkänt av läkemedelsverket vilket får det att kännas säkert att pröva produkten.

Att varje tablett innehåller motsvarande 500 mg rosenrot är mycket praktiskt eftersom det gör det lätt att dosera. Man kan börja att ta en tablett dagligen och sedan kan man pröva och se om man får bättre effekt om man tar 2 tabletter. Jag kände att jag fick bättre effekt med två tabletter men det är mycket möjligt att du får bättre effekt med en.

Arctic root är ett relativt billigt naturläkemedel. Du kan få det hemskickat för strax över 100 kr. Du kan även köpa det på apoteket men då får du räkna med att betala 10-20 kr mer än de betalar online (frakt inräknad). Jag rekommenderar därför att du köper online.

Väldigt ånga upplever positiva effekter av rosenrot. De känner att de får mer energi, känner sig mindre stressade och mindre ängsliga. När jag prövade produkten så kända jag samma effekter. Jag kan därför inte konstatera annat än att rosenrot fungerar och är väl värt priset. Jag rekommenderar därför att du prövar detta naturläkemedel.

Vad är Arctic root bra för

Rosenrot är bra för att ge energi, motverka stress och en rad andra saker. Nedan hittar du en lista på vad arctic root är bra för. Om du vill läsa mer detaljerad information rekommenderar jag att du besöker vår sida om rosenrot där vi mer detaljerat går igenom vad rosenrot är bra för. Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om det på vår sida om rosenrot. Rosenrot är den aktiva ingrediensen i Arctic root.

Tillskottet kan hjälpa till att:arctic root kartonger

Biverkningar från Arctic root

Arctic root är generellt sätt ett mycket säkert kosttillskott/ naturläkemedel att använda sig av.  Biverkningar är ovanliga.

Möjliga biverkningar inkluderar

  • Förvärra autoimmuna sjukdomar. Undvik Rosenrot om du lider av en autoimmun sjukdom såsom MS och Reumatoid artrit.
  • Sänkt blodsocker
  • Sänkt blodtryck. Undvik Arctic root om du har lågt blodtryck..
  • Kan i sällsynta fall leda till att du får svårt att sova.

Du kan läsa mer om biverkningar på vår sida om rosenrot.