Detoxkur

Vad är en detoxkur

drinkar ur detoxpaket med innehåller en detoxkur baserat på juicerEn detoxkur är ett paket med olika detoxprodukter som innehåller allt för att du skall kunna avgifta din kropp. Det finns olika paket med olika innehåll och med olika längd. En detoxkur, eller detoxpaket som det ofta kallas är ett mycket bra alternativ eftersom någon annan har valt ut produkter som fungerar bra tillsammans och som ger bra effekt. Man behöver inte själv sätta sig in i vilka detoxprodukter som komplimenterar varandra väl utan man istället förlita sig på de val som experterna redan gjort. Att köpa ett färdigt detoxpaket ger ofta bättre resultat än att själv köpa olika produkter och sätta samman sin egen detoxkur.

Det finns en rad olika detoxpaket på marknaden med olika sammansättning beroende på vilken effekt man vill uppnå med kuren. Det finns korta detoxkurer som bara varar några dagar och som är sammansatta för att snabbt rensa din kropp från gifter. Det finns också längre kurer som är designade för att långsamt rensa din kropp och förbättra din matsmältning s¨att det blir lättare att äta nyttigare efter kuren. Dessa detoxkurer är ett utmärkt val om man vill börja leva nyttigare och gå ner i vikt.

Detoxpaket hjälper dig att stärka ditt immunförsvar, rensa ut gifter, bli friskare och få vackrare renare hy. De hjälper kroppen att komma i balans igen.

Gå ner i vikt med ett detoxpaket

Det är mycket vanligt att man går ner några kilo i vikt efter en detoxkur. Detta beror delvis på att gifter och slag rensas ut ur kroppen och delvis på att man ofta äter mindre kalorier än normalt under en detoxkur.

Det är också mycket vanligt att detoxpaket innehåller ämnen som är vätskedrivande. Du kommer därför bli av med överflödigt vatten som har ackumulerats i kroppen och även detta kan hjälpa dig att gå ner i vikt.

Det viktigaste sättet som detoxkurer kan hjälpa dig att gå ner i vikt är dock genom att hjälpa dig bryta negativa vanor och göra det enklare att äta nyttigare. Socker skapar ett beroende i kroppen och genom att genomgå en detoxkur kan man bryta detta beroende vilket gör det mycket enklare att äta nyttigare efter en kur än det är innan. De flesta känner mycket mindre sockersug efter en kur och det är därför mycket lättare att undvika snacks mellan måltiderna efter en detoxkur.

Jag rekommenderar att du genomför en 7 dagars detoxkur eller längre om du vill gå ner i vikt. Kortare kurer än 7 dagar är oftast inte tillräckligt för att eliminera sockersuget och bryta dåliga vanor. En 20 dagars detoxpaket är alltid det absolut bästa alternativet men detta kan kännas avskräckande när man först försöker börja leva nyttigare. Ett 7 dagars detoxpaket är därför en bra kompromiss. En 7 dagars detoxkur är lätt att genomgå och ger en bra effekt.

Bäst i test 2018

Stora detoxpaket från Holistic

stora detoxpaketet holistic vinner bäst i test 2018Stora detoxpaket från Holistic är ett mycket bra detocpaket som erbjuder fantastiskt värde för pengarna. Detta paket brukade tidigare vara mycket dyrare men har sedan priset sänkts blivit det självklara valet för den som vill ha en bra detoxkur utan att behöva betala ett onödigt dyrt pris. Stora detoxpaket från Holistic är mycket bra på att rensa ut gifter och bryta beroenden.

Stora detoxpaket från Holistic innehåller hampaprotein vilket gör att det inte bara hjälper kroppen att rensa ut gifter utan kuren hjälper även kroppen att reparera eventuella skador. Det är något som mycket få andra detoxpaket gör.

Holistic stora detoxpaket innehåller bra råvaror, smakar mycket gott och är mycket effektivt. Allt detta kombinerat med det mycket bra priset gör av vi utser stora detoxpaketet till bäst i test 2018 och rekommenderar det till alla våra läsare.

Vi älskar detox teet som ingår i detta paket.

Bäst i Test Runner up 2018

Alpha Plus Detoxkur

Alpha Plus Detodkur är runner upp i bäst i test 2018Alpha Plus Detoxkur är ett mycket bra detoxpaket. Kuren innehåller mycket bra och välbalanserade ingredienser och kuren är mycket bra på att bryta socker, koffein och andra beroenden. Många upplever även att den bryter nikotin beroende och gör det mycket enklare att sluta röka. Alpha Plus Detoxkur ger bättre resultat än de flesta andra detoxpaket och kan ofta bryta beroenden även där andra kurer har misslyckats. Enda anledningen till att denna detoxkur inte är bäst i test 2018 är att den är lite väl dyr och Store detoxpaket från holistic ger ett bättre värde för pengarna. Om Alpha Plus Detoxkur var ett par hundralappar billigare skulle den ha vunnit bäst i test. Om du inte har något emot att betala lite mer så är Alpha Plus Detoxkur ett mycket bra val.

Köp detoxpaket

Undvik prenumerationer

Det finns en rad olika företag som säljer detoxprodukter på prenumeration där man får nya produkter tills man säger upp sin prenumeration. Det framgår ofta inte särskilt tydligt att man tecknar ett abonnemang när först köper dessa produkter och det kan lätt bli dyrare än man har tänkt att beställa dem. Många av dessa abonnemang drivs av kända bluff-företag som konsumentverket varnar för.

Dessa produkter är inte bättre än de du kan köpa hos andra försäljare och vi avråder därför att man tecknar dessa abonnemang. Köp istället dina detoxprodukter från en seriös försäljare såsom Svenskhälsokost. Du får bara de produkter du verkligen vill ha och frakten är dessutom vanligtvis helt gratis.

Exempel vi rekommenderar att du undviker inkluderar Basic cleanse+, Essential Detox, Clean Detox, Life Detox, Pure Detox Plus, PuraCleanse, Green Detox

Måste man fasta

Nej det är ett vanligt missförstånd att man måste fasta medan man går igenom en detoxkur. Det finns många detoxpaket som är designade för att du skall fasta genom kuren. Detta inkluderar t.ex. många juicefastekurer som är designade för att man bara skall äta (dricka) det som ingår i kuren. Dessa detoxkurer är normalt relativt korta. Sällan längre än 5 dagar. Det finns dock även många detoxpaket som är designade för att man skall äta vanlig mat vid sidan av de tillskott som ingår i detoxkuren. Det är givetvis viktigt att man inte vräker i sig vad som helst under en kur men det finns många paket som inte är designade för att man skall fasta.

Hur skall man äta under en detoxkur?

Det är viktigt att man försöker äta nyttigt under en detoxkur. Man skall försöka äta en diet som innehåller mycket fibrer och så lite gifter och raffinerat socker som möjligt. Ekologiska frukter och grönsaker är en mycket bra alternativ under din detoxkur och jag rekommenderar att du äter så mycket grönsaker som möjligt. Var lite mer försiktig med frukt eftersom många frukter innehåller mycket socker och det är därför bäst att undvika att äta alltför stora mängder under kuren.

Försök att äta många små mål under dagen. 5-7 mål är ett bra mål att sträva efter. Ta dig tid att tillaga bra mat och undvik skräpmat och snabbmat.

Drick alltid mycket vatten under en detoxkur. Detta gör det lättare för kuren att skölja ut gifterna i kroppen.

Du skall givetvis undvika tobak, koffein alkohol och andra droger under din detoxkur. Målet är att rensa din kropp från gifter inte att tillföra nya. Man kan i vissa fall få biverkningar som får en att må mycket dåligt om man kombinerar detoxkur med alkohol. Detta då lägre vattenmängder i kroppen kan göra att man lättare blir bakfull än vad man är van vid.

Om du har valt en fastekur skall du givetvis inte äta något alls utom det som ingår i kuren. Du skall dock fortfarande dricka mycket vatten och undvika koffein, alkohol, tobak och andra droger.

Är dyrare detoxpaket bättre?

Svaret på denna fråga är ja och nej. Det finns inget som säger att ett dyrare paket alltid är bättre än ett billigare paket. Det finns billiga detoxpaket som är alldeles utmärkt bra och det finns dyra detoxkur som är relativt dåliga och som inte är värda sitt pris.

Med detta sagt så innehåller dyrare kurser ofta fler och bättre ingredienser. Ett billigt paket är begränsade angående vad de kan lägga i sitt paket medan ett dyrare paket kan använda sig av dyrare produkter.

Kom ihåg att inte bara se till priset utan även till hur lång kuren är. En längre kur kan vara billigare per dag även om den har ett högre totalpris.

Olika längder

Det finns en lång rad olika detoxpaket på marknaden. Dessa paket innehåller allt du behöver för att gå igenom detoxkurer av olika längd. Här nedan kommer vi att titta närmare på olika typer av detoxkurer och när de är ett bra val. När räcker det med en 3 dagar detoxkur och när skall man välja en längre kur.

Korta detoxkurer (2-6 dagar)

En kort detoxkur är ett bra val när man snabbt vill rensa kroppen från gifter och när man känner att man behöver en hälsosam helg eller vecka. Korta kurer som bara räcker några dagar är mest lämpliga för de som regelbundet detoxar. Dessa korta kurer är en bra del av en hälsosam livsstil och är ett mycket bra val om man vill detoxa regelbundet varje eller varannan månad.

Om man aldrig har genomgått en detoxkurs tidigare så kan en kort detoxkurs vara ett bra alternativ o man vill pröva en kur men inte känner sig säker om man kommer klara av att hålla sig till en längre kur. Jag rekommenderar dock att man väljer att pröva en lite längre detoxkur om man planerar att genomgår sin första kur. Detta beror på att en kort kur bara hinner rensa kroppen från gifter men den hinner inte byta dåliga vanor. En längre kur som är minst 7 dagar är ett mycket bättre val om man vill leva ett hälsosammare liv. En längre kur hjälper dig att bryta dåliga vanor och gör det lättare att börja äta och leva mer hälsosamt.

Korta detoxkurer är med andra ord ett mycket bra val för de som redan lever ett hälsosamt liv och som vill rensa sina kroppar. Om du däremot vill försöka börja leva ett hälsosamt liv så är en längre kur ett bättre alternativ som hjälper dig att skapa bättre vanor.

Om du letar efter ett detoxpaket som hjälper dig gå ner i vikt bör du välja ett paket som innehåller en kur som är minst 7 dagar lång.

7-14 dagar

En 7 dagars detoxkur är ofta det bästa alternativet om man vill detoxa för första gången. Det tar vanligtvis minst 7 dagar att skapa nya vanor (och bryta dåliga) så ett 7 dagars detoxpaket skall därför ofta ses som ett minimum för den som vill leva hälsosammare. Om kuren är lite längre så gör detta det lättare att bryta dåliga vanor och skapa nya bra vanor.

En 7 dagars kur ger också kroppen mer tid att bryta beroenden (socker, koffein etc) som den kan lida av vilket gör det lättare att undvika att falla in i samma vanor igen efter kuren. Kortare kurer hjälper bara till att rensa kroppen från gifter men kan inte hjälpa till att bryta beroenden och dåliga vanor som lite längre kurer kan.

Jag rekommenderar därför att du prövar en kur som är 7 – 14 dagar lång om detta är första gången du prövar en detox kur.

Längre än 14 dagar (20 dagar detoxkur)

Långa detoxkurer är ett bra alternativ för dig som verkligen vill ändra dina vanor och som är villiga att genomgå en lång kur för att bli av med samtliga gifter och slaggprodukter i kroppen. Långa kurer ger också kroppen tid att bryta alla beroenden som den kan lida av (socker, koffein, andra droger) vilket ger dig bästa möjlig chans att skapa nya befintliga vanor. En lång detoxkur låter dig lämna alla dina gamla vanor bakom dig och börja om med en ny kropp utan gifter, dåliga vanor och beroenden.

Om du vill förändra ditt liv är dessa långa kurer alltid det bästa alternativen men det kan vara mycket svårt att hålla sig disciplinerad under hela kuren ock det kan därför vara bättre att börja med en kortare kur om ca en vecka. Det är bättre att genomgå en kortare kur som man håller sig disciplinerad under än det är att genomgå en längre kur under vilken man fuskar. Om man fuskar så fungerar inte kuren.

Om man har genomgått en 7-14 dagar lång kur men fortfarande har vissa vanor man inte lyckades bryta så kan en lång kur vara ett mycket bra val.

Biverkningar

De flesta detoxkurer har få eller inga biverkningar. Med detta sagt så kan man trots detta uppleva avsedda effekter som kan kännas som biverkningar trots att de inte är det. Ett exempel på detta är att man vanligen måste kissa mer än vanligt medan man genomgår en detoxkur. Det är också relativt vanligt att din urin kan lukta annorlunda än vanligt. Om du genomgår en fastekur kan du känna dig hungrig, trött och retlig. Många känner dock tvärtemot att de får extra energi. Det samma är sant om håller en lågkaloridiet under kuren.