Grönt kaffe

gröna kaffbönorGrönt kaffe är gjort från gröna kaffebönor som är gröna för att de är orostade. Den svarta kaffebönan har fått sin mörka färg på grund av att den har rostats. Den gröna kaffebönans användningsområde är ofta som ett extrakt i olika kosttillskottsprodukter. Det har visat sig att de gröna kaffebönorna även är ett bra hjälpmedel till de som vill gå ner i vikt och förbränna fett. Anledning till att de fungerar vid viktnedgång är eftersom de innehåller CGA som är klorogensyra. CGA hämma upptaget av socker i kroppen och när kroppen inte tar upp sockret från maten bidrar det till att blodsockernivån hålls på en låg nivå. På så vis lagras mindre energi i kroppen efter att man har ätit. Låga blodsockernivåer resulterar i att man minskar på fett i kroppen. Det är att rekommendera att använda den gröna kaffebönorna i en kombination med en hälsosam kosthållning.

Förutom att den Gröna kaffebönan har även stora mängder av antioxidanter vilket ger många hälsofördelar i kroppen.

När du vill köpa Grönt kaffe

Det vanligaste är att de gröna kaffebönorna används om en ingrediens i kosttillskott och vid köp av ett kosttillskott är det ytterst viktigt att läsa på innehållsförteckningen var tillskottet innehåller. Det är vanligt att de billiga kosttillskottsprodukterna använder sig av orena kaffeprodukter.  Alla produkter vi rekommenderar på denna sida innehåller rent grönt kaffe om vi inte tydligt anger annorlunda.

Ett 100% rent grönt kaffeextrakt utan andra tillsatta ingredienser kan du se som en garanti för att viktminskningspreparat kommer fungera såsom utlovats. För att du ska veta att du köper en bra produkt rekommenderas vi även att du satsar på en produkt som innehåller minst 42% klorogensyra och inga andra ingredienser än just det extraktet. Kosttillskott som bara innehåller gröna kaffebönor har inte lika många vanliga bieffekter som produkter med blandade ingredienser.

ProduktOmdömmeBetygKöp hos
core green coffee Core Green Coffee är det bästa valet vi har lyckats hitta om man vill köpa grönt kaffe. Produkten håller mycket hög kvalitativ och innehåller inget annat än just gröna kaffebönor. Core green coffee innehåller 50 % klorogensyra. Anledningen att vi rekommenderar denna produkt är att den håller hög kvalitet men är trots detta billig.
Gratis frakt
Self Omninutrition Green Coffee Extract En bra koffeinfri produkt som innehåller 50 % klorogensyra. En burk räcker hela två månader vilket gör att detta tillskott har en låg månadskostnad. Innehåller 100% grönt kaffe.
Gratis frakt
En bra produkt om du funderar på att köpa hallonketoner för att gå ner i vikt. Detta kosttillskott kombinerar hallonketoner med grönt kaffe för att skapa en effektiv fettbrännare. Detta är inte ett bra val om du föredrar ett tillskott som bara innehåller grönt kaffe.
Gratis frakt
Kruth Series Green Coffee Kruth Series Green Coffee är en bra produkt som innehåller mycket grönt kaffe extrakt per tablett. Innehåller 50 % klorogensyra. Enda anledningen till att produkten inte får topp betyg är att den är lite dyr. Vilket är naturligt eftersom den innehåller mer grönt kaffe än de flesta andra grönt kaffe tillskott.
Gratis frakt

Tillverka eget grönt kaffe ekstrakt

Det går bra att tillverka eget kaffe extrakt om du inte vill köpa det i form av kosttillskott på burk. Följ nedanstående instruktioner så kommer du lyckas med kaffe extraktet:

 • Blötlägga bönan över natten
 • Koka bönorna i vatten på en hög värme.
 • Under tiden att det kokar rör du om.
 • Eftersom det är tidskrävande att göra grönt kaffe axtrakt, är det fördelaktigt att tillverka ett stort parti på en gång.
 • Förvara dem i kylskåpet i ungefär tre dagar.
 • När blandningen svalnar,blanda för att på så vis få ett koncentrerat extrakt.
 • Om du gör ett pulver, kan du blanda det med varmt vatten, rör om, tillsätt lite honung för smak. Färdig att dricka!

Om du ar gjort ett eget extraktet är det fördelaktigt att använda det direkt efter att du gjort det. Om du inte gillar smaken kan du lägga till lite extra varmvatten för att späda ut och även honung för att få en bättre smak. Det finns även flera andra tillsatser som du kan lägga till i din bryggare, exempelvis kanel eller kardemumma. Inte bara smaken förbättras med dessa ingredienser, även hälsofördelarna ökar. För den som inte har mycket tid eller ork att göra ett extrakt på egen hand kan enkelt köpa grönt kaffe extrakt online eller i en hälsobutik. Priset på de grönt kaffe extrakten brukar inte vara så högt så det är vanligtvis värt att köpa det istället för att göra eget.

Köpa Gröna kaffebönor som kosttillskott

De gröna kaffebönorna går som sagt att köpa som ett extrakt som ett kosttillskott. Olika kosttillskott innehåller olika mycket med grönt kaffebönextrakt och det rekommenderas att man köper ett kosttillskott som enbart innehåller extrakt från den gröna kaffebönan och inga andra tillsatser. En annan bra riktlinje är att halten av klorogensyra är på minst 42 procent i det kosttillskott du väljer. Gröna kaffebönextrakt säljs vanligen i kapselform och dom går att köpa i de flesta välsorterade hälsokostbutiker runt om i landet.

För att uppnå en bra förbränning behöver du förutom ett kosttillskott gjord på kaffebönextrakt och en bra kosthållning även lägga till någon form av träning till dina vardagliga rutiner. Välj då en träningsform som passar dig och din livsstil. För de otränade kan det räcka med promenader till en början. Öka sedan din träning successivt med tiden. Den bästa träningen är den som blir av.

För den vältränade rekommenderas en varierad träningsform som inkluderar både styrketräning och kondition tillsammans med ditt kosttillskott.

Om du köper Grön kaffebönor som kosttillskott så är det viktigt att du läser innehållsförteckningen noga. Beroende på koncentrationen av klorogensyra i tillskottet kan detta sträcka sig från en dos på 240-3000 mg grönt kaffebönaxtrakt per dag. Rekommenderar är att att alltid följa doseringsanvisningarna på burken.

Att tänka på vid köp av kosttillskott baserade på Gröna kaffebönor.

 • Verifierad! Se till att alltid köpa en vara som är verifierad. Det är din garanti och säkerhet för viktminskningen.
 • Kontrollera vart produkten är tillverkad. Det finns många tillverkare som använder dåliga bönor vid tillverkning. Satsa på bönor som har odlas ekologiskt.
 • Priset! Riktiga Gröna kaffebönor kostar mer än de billiga varianterna. Så om du står och väljer mellan två olika sorter, välj det dyrare alternativet.
 • Bönorna du köper bör vara koffeinfria eller med en låg koffeinhalt. Har de en hög koffeinhalt är de med största sannolikhet inte Gröna kaffebönor du köper.

Så fungerar den gröna kaffebönan

Anledningen till att den Gröna kaffebönor är så mycket nyttigare än vanligt kaffe är dels då den gröna kaffebönan innehåller lägre halter av koffein än det vanliga svarta kaffet. En annan anledning till att den är nyttigare är på grund av att den inte är rostas innan användning. När kaffebönor rostas försvinner nämligen bönans klorogensyra och genom ha kvar klorogensyrann främjas två saker.

För det första hjälper den till att blodsockret stabiliserar sig genom att hämma frisättningen av glukosen i våra kroppar. Den andra anledningen är att klorogensyrorna ökar den metaboliska produktionen i levern och resultatet är att kroppen bränner mer fett. Dessa två mekanismer gör att absorptionen av fett hindras och man går ner i vikt. Att använda den Gröna kaffebönan som ett kosttillskott har både en direkt effekt. Klorogensyran signalerar till levern att bränna kroppens lagrade fett först. Samt en långvarigare effekt då den saktar in bearbetningen av sockret i kroppen som omvandlas till glukos. Ännu mer fettförbränning sker eftersom överskottet av glukos inte kommer förvandlas till fett senare.

Grönt kaffe/kaffeextrakt innehåller i likhet med grönt te polyfenoler. Dessa polyfenolerna är otroligt rika på antioxidanter, som i sin tur hjälper kroppen att neutralisera fria radikaler. De fri radikalerna är skadliga för kroppen. En annan positiv egenskap av den gröna kaffebönan är att den har en blodtryckssänkande effekt i kroppen.

Hälsofördelar

 • Grönt kaffe har en positiv påverka på hur våra kroppar absorberar och använder kolhydrater från maten.
 • Positiva effekter på glukosmetabolism. Det i sin tur spelar en stor roll för förebyggandet av uppkomsten av diabetes.
 • Gynnsamma effekter på kroppsvikten.
 • En positiv påverkan på blodkärlen, vilket är fördelaktig för hjärtkapaciteten.

Studier har visat att doser mellan 140-720 mg per dag sänker blodtrycket om du lider av högt blodtryck.

Möjliga biverkningar

 • Drycker med Gröna kaffebönor kan ge huvudvärk.
 • Grönt kaffe innehåller små mängder av koffein, vilket kan ha många biverkningar när de konsumeras i stora mängder. Om du är känslig mot koffein, bör du därför vara försiktig med Grönt kaffebönaxtrakt.
 • Klorogen syran, finns i stora mängder i den gröna kaffebönan kan också ha en laxerande effekt och orsaka diarré.
 • Grönt kaffe har inte visat sig vara säkert för gravida eller ammande kvinnor och bör heller inte användas av barn.
 • Gröna kaffebönor kan ibland interagera med vissa mediciner. Använd inte gröna kaffebönor om du samtidigt medicineras för exempelvis hjärtproblem, depression, lungsjukdom, benskörhet, klimakteriebesvär, schizofreni eller äter stimulantia eller blodförtunnande medel.

För att få en bra kvalitet på kaffebönan finns det några saker värt att tänka på. Köp aldrig de gröna kaffebönorna genom prova på erbjudanden på internet, lägg hellre mer pengar för att få tag i bättre bönor. Ämnen i de Gröna kaffebönorna fungerar. Det som gör att det inte fungerar är om du köper dåliga bönor. Det är viktigt att vara uppmärksam är då de ofta används vid bedrägerier. Människor vill tjäna pengar genom att sälja produkter som inte är vad de utlovar. Så var väldigt uppmärksam för vart ifrån bönorna kommer från.