Detox te

På denna sida hittar du information om detox te och olika téer som finns på marknaden.

Vad är detox te

Ett detox te är ett te som har utvecklats för att hjälpa till att rena din kropp från gifter och kemikalier.  De flesta detox téer innehåller an blandning av olika nyttiga örter och andra växter.  Växterna är valda för att innehålla stora mängder antioxidanter och andra renande ämnen.  Många men inte alla detox tèer är vätskedrivande.  Detta hjälper till att driva ut gifter ur kroppen tillsammans med överskottsvattnet som din kropp har samlat på sig.  Resultat är att du känner dig och ser friskare ut.   Vissa detox teblandningar är lämpliga för att  dricka varje dag medan andra är mest lämpliga för temporära avgiftningsperioder. En sådan period kallas ofta en teatox period (Tea detox). Det är vanligt att man under en teatox dricker detox te flera gånger per dag.  Det är också vanligt att man dricker flera olika téer varje dag för att kombinera effekten hos olika téer och nå det bästa slutresultatet.

De flesta detox te sorter är fria från koffein.

Många detox te hjälper dig att driva ut överflödigt vatten vilket hjälper dig med din viktnedgång.

Bästa detox te

Här nedan hittar du en lista med några av dem bästa detox teerna på den svenska marknaden samt information om vad vi tycker om dem.  Du hittar vårt favorit te högst upp i listan.

TablettOmdömmeBetygKöp hos
detox te Ett mycket gott detox te som innehåller en bra blandning ingredienser för att rena din kropp. Innehåller en stor mängd mineraler och antioxidanter.
Bäst i Test

Bra detox te utan koffein
köp
Pukka detox te Pukka detox te är ett bra billigt alternativ. Underbar smak av anis och kardemumma. köp
Yogi Tea Detox Lemon Yogi Tea Detox Lemon innehåller många nyttiga ingredienser och har en frisk citronsmak.
köp
clipper detox te Clipper detox tea är ett trevligt te med en lite ovanlig men god smak. Detta te är ett bra val om du vill dricka ett detox te som ditt dagliga te. köp
pukka detox te med citron Ett gott och kryddigt detox te som är fullt med antioxidanter och andra renande ingredienser. Får lite sämre betyg eftersom jag inte tror alla kommer tycka om den kryddiga smaken. Teet är värt att prova för 35 kr. köp
Pukka cleanse detox te Ett 100 % ekologiskt samt Fairtrade-märkt detox te. Pukka cleanse är ett mycket bra te för den som vill skölja alla gifter ur kroppen. Gott te med bra kundrecensioner. köp

Funkar detox te

Svaret på denna fråga beror lite gran på vad du förväntar dig av téet om. Påståendena i reklamen för dessa téen är ofta överdriven.  De lovar mer än de verkligen kan lova.  Detta innebär dock inte att de är dåliga produkter  Dessa téer för med sig en lång rad positiva egenskaper och är väl värda sitt pris.  Detox funkar om man inte förväntar sig det omöjliga.

Detox téer innehåller ingredienser som har vetenskapligt bekräftade egenskaper och som hjälper till att göra din kropp friskare.  De innehåller en stor mängd antioxidanter som andra ämnen som kan hjälpa till att rena kroppen. De flesta innehåller även vätskedrivande ingredienser som hjälper till att driva ut överskottsvatten ur din kropp.

Dessa téer har tusentals nöjda kunder över hela sverige och är pga sitt låga pris värda att pröva.  Du behöver inte lite på mig utan du kan istället beställa en kur för 35 kronor från t.ex. Svensk hälsokost och se hur bra det funkar för just dig. Detta är det bästa du kan göra eftersom olika personer ser olika stora effekter från detox te.

Effekt och resultat

Effekten av detox te kan variera mycket från person till person.  Detta beror på din kropp och hur nyttigt eller onyttigt du normalt lever. Vissa känner en lätt känsla av illa mående när de dricker sin första kopp.  Detta är normalt och upphör normalt efter ett par koppar. Om problemet kvarstår så rekommenderar jag att du prövar ett annat detox te.  Det finns troligen något i det första téet som din kropp inte tycker om.

Det är helt normalt att tjäna att man blir extra kissnödig när man dricker dessa téer. Detta beror på att de flesta av dessa téer såsom tidigare nämnt är vätskedrivande.  Detta är en del av deras avsedda effekt.  De rensar kroppen på gifter och skickar ut dem genom urinen.  Det är viktigt att du ser till att inte blir alltför uttorkad medan du går igenom en teatox kur.   Om du känner att du blir uttorkad skall du dricka vatten  Undvik drycker som innehåller socker medan du teatoxar.  Du bör också undvika lightdrycker.  Om du inte vill dricka rent vatten rekommenderar jag att du gör citron, gurk eller jordgubbsvatten att dricka. ett annat mycket gott alternativ är passionsfruktsvatten.

Många känner att de mår mycket bättre efter att de har druckit detox te under några dagar.  De känner att kroppen är i bättre balans och att magen fungerar bättre.Visa känner även att symptomen från andra sjukdomar lindras.  Detta beror i normal fallet inte på att téet har hjälpt mot sjukdomen utan att personen mår allmänt bättre och att kroppen därför lättare att hantera sjukdomen.  Det är också vanligt att man inte känner smärta och andra plågor lika mycket om man i övrigt känner sig fisk och lycklig.   Effekten kvarstår ofta en längre tid men det är bäst att genomgå regelbundna detox kurer om man vill hålla kroppen balanserad och fri från sjukdomar.

Många upplever att deras hud blir renare, lenare och friskare av att teatoxa.

Att genomgå en teatox kur kan ofta leda till plattare mage.  Detta även om du inte går ner i vikt.

Detox te och viktminskning

Man ser ofta information om att detox te kan hjälpa en att gå ner i vikt.  Detta är en sanning med modifikation. Det är mycket få detox téer som innehåller ingredienser som kan höja din ämnesomsättning eller få kroppen att prioritera fett som bränsle. De flesta detox téer hjälper dig med andra ord inte att minska din fetthalt. Ett undantag från detta är téer som innehåller Coleus forskohlii (Forskalin).  Jag vet tyvärr inte om något te på den svenska marknaden som innehåller Coleus forskohlii.  Forskalin te är dock mycket populärt i Indien och vissa andra delar av Asien samt i Brasilien.  Läs mer om Forskalin.

Om du vill  gå ner i vikt så är det istället bättre att du köper ett kosttillskott som hjälper dig att gå ner i vikt såsom BURN X5, Core forskalin eller Synerlin.  Alla hjälper till att höja din ämnesomsättning och att bränna mer fett.

Med detta sagt så är det mycket vanligt att man går ner i vikt när man dricker detox te.  Detta beror på att de flesta typer av detox te är vätskedrivande.  Du går med andra ord ner i vikt för att du minskar mängden vatten i din kropp.  Du minskar inte din fetthalt.  Det är vanligt att du snabbt binder nytt vatten och går upp i vikt igen när du slutar dricka detox te.  Detox te är med andra ord ingen permanent metod för att gå ner i vikt.

Med detta sagt så kan det finnas tillfällen då det kan vara att använda ett detox te för att bli av med extra vätska i kroppen.  Detta kan t.ex. vara när man vill ha extra fasta muskler eller vara extra snygg en viss dag.  Det kan också vara ett mycket bra när man av någon anledning vill väga så lite som möjligt på en viss dag. Det kan m.a.o t.ex. vara en bra metod att vinna en viktnedgångstävling med sina vänner.