Hallonketoner

thallonHallonketoner och andra ketoner eller ketonkroppar som det också kallas är en nedbrytningsprodukt baserat på fettsyror. Ketoner bildas i levern i samband med att fettsyror bryts ned. När den här processen sker i kroppen kallas det ketogenes. Vid tillfällen då kroppen producerar mer ketoner, oftast i samband med en fysisk aktivitet kallas det för ketos. Ketogenes är en central del i människans kropp och ämnesomsättning (metabolism) och alltså en helt normal process. Ketoner har positiv inverkan på fettförbrukning hos den friska människans. Det är viktigt att observera att undantag finns för diabetiker , som inte har samma process av ketogenes i kroppen.

Hallonketoner finns att köpa som ett kosttillskott i bland annat i USA, Sverige och Tyskland. Kosttillskottet Hallonketoner innehåller dessa ketoner naturligt och vissa studier har visat sig ha en hjälpande effekt vid viktminskning.

Köp hallonketoner

ProduktOmdömmeBetygKöp hos
Raspberry Ketone Plus Ett bra kosttillskott från weightworld. Varje tablett innehåller 400mg hallonketoner. Produkten är vegansk
Bäst i test 2019
core hallonketong En mycket bra produkt för dig som letar efter ett rent hallonketon tillskott utan andra tillsatser. Produkten är koffein fri vilket är väldigt bra för de som har svårt att sova efter de tagit koffein Bäst i test 2018
Billig

Gratis Frakt
hellonketoner plus En mycket bra produkt om du vill gå ner i vikt. Innehåller vid sidan av ketoner även cayenne, garcinia cambogia, grönt kaffe, teobromin och zink. Innehåller ingredienser som öker förbränningen och minskar matsuget.
Grönt kaffe och hallonketoner En bra produkt om du funderar på att köpa hallonketoner för att gå ner i vikt. Detta kosttillskott kombinerar hallonketoner med grönt kaffe för att skapa en effektiv fettbrännare.
Gratis Frakt
Burn x5 fettförbränningstabletter Sveriges mest populära (och bästa) fettförbränningspiller. BURN X5 innehåller hallonketoner samt en rad andra ingredienser. Läs mer här köp
Gratis Frakt

Hur fungerar hallonketoner?

Ketoneeffekten baseras på samma substans som den levern avsöndrar vid en lågkolhydratsdiet eller vid en lågkaloridiet.Hallonketoner fungerar genom att hjälpa kroppen med förbränningen av fett istället för förbränning av glukos (socker). Genom att fettceller bryts ner istället för glukos ger hallonketonerna energi till hjärncellerna. Kroppen sparar på så vis muskelcellerna och börjar förbränna fett istället. Det här är positivt för den som vill gå ner i vikt. För att förklara detta närmare är det vid Ketosprocessen så att kroppen producerar mer ketoner än den gör vid vila och på så vis får personen en minskad aptit. Detta på grund av att kroppen inte är i behov av samma energiintag som tidigare. Det har visat sig att personer som äter en kost som består av mycket lite kolhydrater och befinner sig i ständig ketos och genom att befinna signära en ständig ketos har visat sig minska risken att drabbas av sjukdomar som exempelvis hjärt- och kärlsjukdomar.

Hur använder man kosttillskottet

Hallonketoner sägs vara ett bra kosttillskott att äta i samband med att man börjar en viktminskningsprocess. Genom en kombinerad livsstil med träning, kostomläggning och kosttillskottet kan man få till en mer effektiv och snabbare viktnedgång. Ketonerna gör att njurarna tar upp mindre salt och kroppens vätskebalans kan därför förändras i kroppen. På grund av detta är det viktigare än innan att dricka ordentligt med vatten och att tillföra kroppen extra salt när man tar hallonketoner.

Färre kolhydrater ger ett mer hälsosamt liv

Det finns många som intresserar sig för dieter som baseras på ett intag av färre kolhydrater och om det kan vara skadlig för kroppen. Det finns inga studier som visar på det är skadligt, men det man vet är att omställningen till en mer kolhydratfattig kost kan ge vissa besvär i själva omställningen. Besvären är oftast huvudvärk och att man känner av en trötthet. Besvären beror på att ketonerna går åt för att bygga tillbaka kroppens muskler i avsaknad av tillförsel av kolhydrater (eller minskning). När man äter en kolhydratfattig kost får hjärnan genom inte samma tillförsel som den fått tidigare och på grund av det reagerar kroppen. Men efter en kort tid går kroppen tillbaka till att förbruka fettceller för muskeluppbyggnaden och ketonerna används återigen för hjärnaktiviteten. När de återgår försvinner också vanligtvis de problem som kunde upplevas i början av omställningen.

Alla personer reagerar olika och det finns stora individuella skillnader mellan hur människor som hamnar i ett tillstånd av ketos. För vissa personer kan det räcka med att de får i sig 50 gram per dygn av kolhydrater för att hamna där, medan det för andra kan det krävas upp till 100 gram per dygn för att hamna i samma tillstånd. De som har ett större behov av kolhydrater kan exempelvis vara personer som idrottar mycket eller utför mycket fysiskt ansträngande aktivitet av annan sort, men det finns även även andra individuella skillnader som spelar in. Numera finns det speciella ketosmätare där man själv kan mäta om man befinner sig i ketos eller inte. Även om man använder mätaren eller inte är det viktiga är att kroppen självmant kommer i läget där den förbrukar fettceller i stället för glukos. När man väl hamnat i ketos har det en positiv process som för de flesta kan medföra att man skapar ett varaktigt tillstånd med en medförande viktminskning som håller på lång sikt.

Vilka effekter Hallonketoner förväntas ge i kroppen

Tillsammans med en en hälsosam livsstil kan kosttillskottet Hallonketoner fungera som ett hjälpmedel för personer att gå ner några kilo i vikt. Eftersom Hallonketoner är ett kosttillskott är det viktigt att komma ihåg att det inte ersätter träning eller en hälsosam kost och som med alla andra kosttillskott går det inte att vänta sig mirakelkurer. Du kommer få den absolut bästa och snabbaste viktminskningen genom att leva en kombinerande livsstil med kosttillskottet tillsammans med träning och en hälsosam livsstil.

Bra för fettförbränningen

Hallonketoner har på senare tid blivit ett populärt i kosttillskott eftersom effekten den har på den mänskliga metabolismen gör att kroppen väljer att förbränna fett i stället för glukos. Ketonerna har även visat sig ha en annan viktig egenskap. De står för framställningen av en del doftämnen som man använder för att få fram speciella dofter i parfymer. Att hallonketoner har blivit den ketonsort som man har tagit fram i syfte för viktminskning. Det har både att göra med den speciella framställningsprocessen av hallonextrakt som är en relativt enkel process och för att produkten är attraktiv på grund av den behagliga doften. I hallon går det att känna igen ketonerna, eftersom det är de som ger hallonen dess speciella söta doft.

Ketoner bryter ner fettceller och sparar på muskelmassan

Den hälsobringande effekten av ketoner är att de tillför energi till hjärnan genom att bryta ner fettceller i stället för att använda glukosämnen. På det här sättet sparar kroppen på den viktiga muskelmassan och bränner fettet istället. Det här är givetvis mycket positivt för personer som planerar att gå ner i vikt. När ketogenesen blir ketos innebär det också att aptiten kommer att minska. Kroppen behöver helt enkelt inte samma energiintag som annars. Den negativa är dock att att kroppens i tillståndet av ketos får en förändrad vätskebalans och förbrukar mer salt än vanligt. Därför är det ytters viktigt att äta salt om kroppen befinner sig i ketos. Det på grund av att njurarna i det här läget inte tar upp salt på samma sätt som när man äter en kost bestående av mycket kolhydrater.

Farligt?

FDA (Food and Drug Administration) har klassificerat hallon ketoner som säkra om dom äts i små mängder och enligt de rekommendationer som föreskrivs. De är även godkända så länge de används som ett kosttillskott. Problemet är att mängden hallon keton i en ett piller är vanligen högre än den rekommenderade dosen, och eftersom det inte har funnits några tester på människor eller tillräckligt med information för att se om det är säkert det är när den används som ett komplement för mänsklig konsumtion. Studier har visat att om man inte tidigare har reagerat eller har allergi mot hallon bör man inte uppleva några biverkningar när man tar Hallonketoner som ett kosttillskott. Men studier har även visat att vissa människor har upplevt en darrig eller skakig effekt av kosttillskott med Hallonketoner. Det här studierna är gjorda på kosttillskott med naturliga produkter.

Undvik hallonketoner om

Inte alla är en lämpliga för ett kosttillskott baserat på hallon keton och följande grupper av människor uppmanas att vara extra försiktiga. Gravida kvinnor, ammande mödrar och personer som lider av vissa kroniska sjukdomar. De kroniska sjukdomarna som astma, kronisk lungsjukdom och hjärtsjukdomar rekommenderas inte att äta kosttillskott med hallon ketoner på grund av biverkningar som hjärtklappning och darrningar.

Även personer med ett högt blodtryck bör undvika föreningen, eftersom den har en kemikalie som är känd för att ha en blodtryckshöjande effekt.