Bantningsmedel

På denna sida kan du läsa mer om olika bantningsmedel och hur de kan hjälpa dig går ner i vikt.

Lyckas med din viktnedgång

banta lättare med batningsmedelOm du vill gå ner i vikt är det viktigaste du bör tänka på att du börjar med att ta kontrollen över dina matvanor. Vet du med dig att du äter onyttigt så är den första åtgärden att ändra till mer nyttiga matvanor. Försök att lägga om kosten med att dra in på intaget av fett och kolhydrater eller prova en diet som du känner fungerar för dig och din vardag.Vågen gör inte alltid rättvisa. Stirra dig inte blind på vad vågen visar utan gå efter att se hur kläderna sitter och mät med måttband. Det kommer ge dig en bättre bild över hur kroppen faktiskt förändras. Börja med att du sätter upp delmål eftersom det då är lättare att slutligen nå ditt mål. Det är även viktigt att tänka på att kroppen förändras med träning. Exempelvis så väger muskler mer än fett, så du kan i början gå upp i vikt samtidigt som kroppen ser smalare ut. För att ta kontroll över din vikt kan ett kosttillskott och en bra kosthållning hjälpa dig långt.

 

Bantningsmedel

Det går att hitta hel uppsjö av bantningspreparat på marknaden och de har alla en gemensam nämnare; att ge en snabb och effektiv viktminskning. Men frågan många ställer sig är vilket bantningsmedel som är egentligen bäst och ger en effektiv effekt? Svaret på den frågan är svårt att ge eftersom alla människor är olika. Vilken metod som passar bäst till just dig är därför svårt att säga. Nedan beskrivs några av marknadens vanligaste bantningspreparat och hur de verkar i kroppen.

Det som är viktigast att komma ihåg att det inte finns några mirakelmetoder, utan för att gå ner i vikt. Medlen som går att köpa är endast till för att hjälpa kroppen med viktnedgången, men medlet ensam ger dig inte en viktminskning. Detta gäller även om du tar läkemedel för viktnedgång. För att gå ner i vikt och behålla vikten krävs att du har en sund kosthållning, gärna tillsammans med regelbunden motion.

Olika sorters bantningsmedel

Pulver

Det är populärt att köpa ett bantningsmedel i pulverform. Oftast handlar det då om att man ska ta en viss dos av pulvret och blanda det med vatten. En dryck med dessa pulver kan ersätta en måltid så och då eller ersätta all måltider under dagen. För de som väljer en extrem form av pulverdiet väljer att ersätta de tillblandade dryckerna till alla dygnets måltider. De olika pulvren går att hittat i olika smaker, så du kan välja den smak du tycker om mest. Vanliga smaker är jordgubb, choklad, vanilj och banansmak. På senare tid har även flera andra smaker tillkommit.

Det positiva med ett bantningsmedel i pulverform är att man garanterat går ner i vikt eftersom de tillblandade dryckerna har ett extremt lågt kaloriinnehåll. Till en början går man vanligtvis ner mycket i vikt och då främst vatten massan i kroppen. Den här metoden går att tillämpa under några veckor i sträck. Men bör inte vara ett alternativ under en längre period eftersom det kan vara skadligt för kroppen att inta en så låg nivå av kalorier under en längre period.

Ett tips är att köra i 1-2 veckor med bara pulverdryckerna, för att sedan gå över till att byta ut vissa måltider med en dryck istället. Mest gynnsamt är att ersätta kvälls eller nattmålet eftersom det målet vanligast är svårast att förbränna.

Pulverdieter går att hitta i de flesta av landets hälsokostbutiker och även i vissa välsorterade mataffärer. Online erbjuder många dieter och om du ska köpa från nätet rekommenderas att du är noga med att köpa från en seriös nätsida.

Kosttillskott

Ett annat vanligt alternativ till bantningsmedel är att äta ett kosttillskott. Det finns en hel uppsjö av kosttillskott eller så kallade bantningspiller som de också kallas. Det som är viktigt att tänka på om man vill gå ner i vikt med tabletter är att välja dem som innehåller naturliga ingredienser eftersom det är de som är mest verksamma om du vill gå ner i vikt.

Vanligen tas tabletten i samband med en måltid och de verksamma ämnena i tabletten hjälper bland annat kroppen att öka på fettförbränningen. Dessa tabletter är även ofta bra att ta i samband med att man ökar på sin dagliga träning, eftersom de har en viss uppiggande effekt och ger dig mer ork att genomföra träningspasset.

Ät tabletterna efter rekommendationer och under en begränsad tid. Ta uppehåll då och då för att kroppen inte ska hinna vänja sig vid innehållet och på så vis göra att du får en mindre effekt. Var även noga att välja ett kosttillskott eller bantningspiller med en bra kvalité för att ha chansen att uppnå ditt resultat med viktnedgången.

Kosttillskott går att hitta i de flesta av landets hälsokostbutiker och även i vissa välsorterade mataffärer. Online erbjuder många dieter och om du ska köpa från nätet rekommenderas att du är noga med att köpa från en seriös nätsida.

Soppor

Liknande de olika pulvren som finns på marknaden finns det även flertalet soppor med liknande resultat. Dessa soppor kommer även dem i förpackningar likt de man kan hitta till pulverdieterna. Sopporna brukar dock ha mer naturliga ingredienser och är därför mer näringsrika för kroppen. Men även här handlar det om att läsa innehållsförteckningen för att hitta en soppdiet med mest naturliga ingredienser. Vanligen blandas innehållet till sopporna med vatten och ersätter alla dygnets måltider, eller enstaka måltider för den som vill det. Bäst och snabbast resultat får man om man byter ut så många måltider man orkar.

Dietsoppor går att hitta i de flesta av landets hälsokostbutiker och även i vissa välsorterade mataffärer.

Bantningspiller som läkemedel

Till de med stor övervikt kan en läkare i vissa fall skriva ut bantningspiller på recept. Observera att dessa tabletter skrivs ut i sällsynta fall och till dem som verkligen är i behov att äta dem. De fungerar i stort sätt på samma sätt som de andra kosttillskotten men är mer prövade i studier och laboratorium.

Effekter från bantningspiller

I ett effektivt bantningsmedel bör det finnas mängder av naturliga ingredienser som har viktminskande effekter i kroppen. Detta gäller även de bästa och dyraste bantningspillren på marknaden. Det finns inga mirakelkurer, utan det handlar om att tillsätta kroppen ämnen som hjälper den att höja sin kaloriförbränning och som hjälper dig att äta mindre genom att minska din aptit.

  • Ökar din fettförbränning

En effekt som karaktäriserar de bästa bantningsmedlen är att de skyndar på fettförbränningen eller ämnesomsättningen i kroppen. Fettförbränning sker naturligt i kroppen men inte i så pass stor utsträckning att man snabbt tappar i vikt. För att tappa i vikt krävs antingen en kostomläggning som ökar på förbränningen, ellerd träning som kan användas tillsammans med ett bantningsmedel.

  • En ökad metabolism

De effektiva bantningsmedlen verkar inte bara för att kroppen ska bränna fett utan de har även en påskyndande effekt på fettförbränningsprocessen. Vissa kryddor som bland annat peppar, chili, kajennpeppar och ingefära är naturliga och därmed helt säkra ämnen som påskyndar processen i kroppen. De här ämnena är såkallade temperaturhöjande ämnen kroppen. En tempraturhöjning i kroppen är bra för fettförbränningen då den påskyndar förbränningen av fett i cellerna. Kryddorna som försiktigt höjer koppstemperaturen stimulerar kroppen på samma sätt som vid idrott eller genom att du bastar.

  • Fungerar blockerande för din aptit

En grundläggande funktionerna hos effektiva bantningspiller är att förebygga att personen som äter dem känner sig extra hungriga. Många människor har problem med ”stressätande” och vill gärna småäta kaloririka mellanmål under dagen. Några exempel för att förebygga detta är bland annat att äta mycket fibrer, Fibrerna frigör energi under en lång tid, vilket gör att vi känner oss mätta länge. Ett annat sätt är att äta naturliga växter som exempelvis havsalger. Havsalgerna som gör att tarmarna sväller en aning och det ger en känsla av mättnad. Att äta kosttillskott som innehåller höga halter Kisel är även det effektivt för att blockera aptiten. Kisel är passar den som upptagen och inte har tid att dagligen planera sin kost. Ämne Kisel kommer minskar aptiten och även förhindra ett impulsivt småätande.

Få bästa resultat

Studera och följ alltid rekommendationerna som är för just din kroppsvikt. Vanligen är burkens rekommendationerna för personer med en medelvikt. Men var uppmärksam, många tillverkare skriver ut olika serveringsstorlekar beroende på vikten personen har. Väger du mindre ska du börja med lite mindre och väger du mer kan det behövas att du tar en något högre dos. Det är även bra om du äter tabletterna under en viss tid och gör sedan ett kort uppehåll, för att sedan påbörja en ny period. Perioderna du tar tabletterna kan pågå under ett par månader, med det viktigt att tänka på att inte äta kosttillskott under hela året. Det beror på att kroppen alltid strävar efter att upprätthålla en så naturlig balans som möjligt och kosttillskotten stör den naturliga balansen en aning,

En annan anledning till att inte äta tabletterna året om är att de till en början kommer stimulera kroppen på ett positivt sätt och du kommer se resultat snabbt. Men efter en tids användning vänjer sig kroppen av tillskottet och det kommer inte längre fungera lika effektivt som i början.