Reductil (Sibutramin)

Reductil (Sibutramin) är ett bantningspiller som är förbjudet i Europa p.g.a. allvarliga biverkningar.  Jag rekommenderar att alla undviker detta piller.  Det är inte värt risken att ta Reductil för att bli smal och det finns andra säkra fettbrännare såsom Burn X och Synerlin som ger bättre resultat.

ask reductil 10 mgSvenska staten är ofta mycket snabb att förbjuda olika preparat när de upptäcker att det finns en risk för biverkningar. Det är vanligt att de förbjuder preparat som förblir lagliga i andra länder eftersom risken för farliga biverkningar är mycket låg vid normalt användande.  Det är lätt att tro att detta är sant även för Reductil/Sibutramin.  Detta är dock inte fallet med Reductil.  Reductil är ett ett genuint farligt bantningsmedel som man skall undvika.

Reductil och den aktiva ingrediensen Sibutramin är förbjuden inte bara i Sverige utan även i resten av EU.  Till och med länder som är kända för mycket liberala reglering såsom Mexiko, Thailand, Kina och Indian har förbjudet Sibutramin.  Det är med detta i åtanke lätt att inse att pillren kan vara farliga. Detta är extra sant om man beaktar att Reductil är ett ganska dåligt bantningspiller.  Det finns bättre, lagliga och säkra piller på marknaden. Bland de bästa hittar du Burn X och Synerlin. Det är inte värt att ta risken att köpa och använda Reductil.

Reductil (Sibutramin) Omdöme
  • Viktnedgång
  • Extra Energi
  • Apitetdämpande
  • Pris
1.5

Sammanfattning

sibutramin piller av märket sibutrilSibutramin baserade bantningspiller är enligt mig ett dåligt alternativ. Detta är sant även om man bara ser till hur bra pillren fungerar och ignorerar hälsoriskerna samt att de är olagliga att sälja. Pillren ger bara 2-4 kilos nergång om året vilket är mycket mindre än man kan få med andra alternativ. Om tar hälsoriskerna i beaktande så bör man alltid undvika Sibutramin bantningspiller.

Pillren har ingen viktminskande effekt utan är bara aptitdämpande vilket hjälper dig att hålla en diet. Jag har gett Sibutramin en stjärna på extra energi. Detta beror på att tabletten har antidepressiv effekt och därför kan ge dig extra energi om du är deprimerad. Är du inte det kommer du dock inte märka att du får någon extra energi.

Fungerar Reductil

Reductil användes fram till att medicinen drogs tillbaka för att behandla fetma.  Hur effektiv medicinen verkligen är kan dock ifrågasättas.  Pillret innehåller Sibutramin som ökar mängden noradrenalin, serotonin och dopamin i kroppen genom att dämpa upptagande av ämnen i kroppen.  Detta gör att du känner dig mättare och pillren har också en antidepressiv effekt.  Sibutramin ökar dock inte ämnesomsättningen, fettförbränningen eller muskelbyggningen i kroppen.  Tabletten hjälper dig med andra ord inte att gå ner i vikt utan den hjälper dig bara att känna dig mättare.   Det är upp till dig att hålla en diet och träna om du går ner i vikt.

Den viktminskning man får när man använder Reductil är mycket liten.  Normalt 2-5 kg per år.

Letar du efter en aptitdämpar så fungerar Reductil men det finns många andra säkrare alternativ.  Om du däremot letar efter ett bantningspiller som faktiskt hjälper dig att bränns mer fet och gå ner i vikt så funkar inte Reductil.  Skulle jag bedöma pillret som ett bantningsmedel så skulle jag säga att ämnet inte fungerar. Jag skulle inte rekommendera Reductil eller andra Sibutramin baserade piller även om de var helt säkra att använda. Det finns ju så många bra alternativ som verkligen fungera så det finns inget anledning att slösa tid på denna.  Detta även om den vore laglig.

Var kan man köpa reductil

Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) har dragit in drogen från försäljning i Europa och det är därför olagligt att sälja Reductil eller andra Sibutramin piller i Sverige. detta innebär dock inte att man inte kan köpa Sibutramin om man vill göra det.  Jag rekommenderar dock mot detta. Reductil är en dålig produkt som inte är värd sitt pris.  Det är också en farlig produkt.

Om du vill köpa pillret så finns det att köpa på den svarta marknaden och på en rad olika internationella online apotek.  Risken att du blir lurad om du försöker köpa Sibutramin är stor.  Online apotek som säljer illegala mediciner är ofta bluffar som tar dina pengar utan att skicka någon medicin eller som skickar falska droger som saknar den aktiva ingrediensen.  det finns även en risk att de säljer medicin som har tillverkats i små laboratorier med dåliga rutiner. Detta kan leda till att de piller du får innehåller fel aktiva substans (eller har förorenats med andra aktiva ämnen).  Detta kan vara mycket farligt.  Det samma är sant om du köper sibutramin på den svarta marknaden då även dessa piller ofta är tillverkade i små olagliga laboratorier.

KÖP INTE REDUCTIL ELLER ANDRA SIBUTRAMIN TABLETTER. VÄLJ ETT BÄTTRE SÄKERT ALTERNATIV.

Andra preparat med Sibutramin

Sibutramin säljs eller har sålts under en lång rad olika namn.  Bland dessa hittar du Afibon, Ectiva, Lindaxa, Meissa, Meridia, Minimacin, Minimectil, Obesan, Raductil, Reduxade, Slimex, Sibu Slim, Sibutramin Teva, Sibutramin Sandoz, Sibutral, Sibutrex, Sibutril, Siluton, Sitran,Super Slim, Zelium, Zelixa.

Biverkning

Reductil, samt alla andra sibutraminpreparat har mycket allvarliga biverkningar och skall som tidigare sagt  aldrig används.  Omfattande kliniska studier som omfattade 10 000 deltagare visade att sibutramin leder till markant ökad risk för hjärtsjukdomar.  Preparatet har också en negativ effekt på blodtrycket och blodcirkulationen.  Studien är dock kontroversiell eftersom den pågick i sex år trots att den rekommenderar maxtiden för att använda Sibutramin är ett år.

Sibutramin är ansvarig för minst 17 dödsfall. 6 av dessa tog av stroke eller hjärtattack.